Förenkla ditt företagande

De flesta som driver ett techföretag gör det för att de älskar teknik, inte för att de älskar administration. För många kan det till och med vara så att bara tanken på fakturering, bokföring och kundreskontran tar bort glädjen ur företagandet. Men det behöver inte vara så, för det finns gott om tjänster du kan använda dig av för att slippa göra det själv!

Vad kan jag leja bort?

Det finns egentligen ingen gräns för vad du kan ta hjälp med. Antingen genom att anställa någon som är specialiserad på det, eller genom att anlita en konsult eller automatiserad tjänst. För de flesta mindre bolag är det oftast det mest kostnadseffektiva. Ett bra exempel är fakturering och kundreskontra som är A och O för att ditt bolag ska få in pengar. Genom att låta någon annan fixa det åt dig kan du vara säker på att bibehålla ett positivt kassaflöde och få betalt för dina tjänster utan att själv behöva anstränga dig.

En annan sak som är bra att leja bort är bokföringen. Att sköta den dåligt eller inte alls kan ge stora konsekvenser för ditt bolag. Se till att ha en bra redovisningskonsult som sköter det åt dig. Ofta har de dessutom så pass bra koll på skatteregler och annat att de kan spara mer pengar åt dig än vad de kostar, genom att hitta avdragen du inte ens känner till.

Om du inte själv arbetar med hårdvara är även IT-support och underhåll en bra sak att ta in någon annan för att sköta. Om inte ditt företags datorer, servrar eller molntjänster fungerar kan det kosta dig massor i uteblivna intäkter. Det är dock lätt att undvika genom att dels anlita någon för att sätta upp din miljö, och sen betala en liten summa i månaden för att de ska ha en jourtjänst och fixa eventuella problem när de uppstår.